Vulkaner och Masaier

Vår resa genom Kenya fortsätter vi var tillbaka i Nairobi som är huvudstaden. Pappa ville jobba på bilen så mamma och vi åkte till ett elefantsjukhus. Där tog man hand om bebiselefanter som hade blivit skadade eller att mamman var det. De födde upp dem och sedan hjälpte de dem att få en ny familj i någon nationalpark. De små elefanterna var superbusiga och badade i en gyttjepöl.

Vi åkte vidare till en nationalpark som hette Hells Gate. Där klättrade vi upp på en vulkan och såg hur det, pyste och rök ur sprickorna. Vi plockade svarta lavastenar.

Nu har vi kommit till Masai Mara som är en mycket känd park med djur. Vi bor på en lodge som heter JK Camp. Där bor man i stora tält med riktiga sängar, när vi skulle lägga oss hade de bäddat upp sängen och lagt en värmeflaska där. Vi åkte ut i parken en hel dag. Fast vi såg många djur var det lite tråkigt att sitta i bilen hela dagen. Vi såg en leopard som låg i ett träd, lejonungar som busade och en stor slö lejonpappa. Det var också massa zebror, elefanter, flodhästar med ungar. Vi åkte i en flod med bilen och då låg flodhästar bara några meter från bilen.

På kvällen dansade masaierna för oss och hoppade högt. Den som kan hoppa högst får den snyggaste tjejen. De visade hur man kan kasta spjut och en annan konstig sak som hade en pinne med en klump på.