Till Afrikas sydspets

Vi har varit på strutsfarm och matat strutsar. De var jättestora med stora fina fjädrar. Frida och mamma fick sitta på strutsen och mamma red också en sväng. Vi har köpt ett strutsägg. Undrar om det håller hela vägen hem.

Vi glömde berätta när vi var i St Lucia så hade vi apor på besök. Först hoppade dom in i bilen och snodde en mango och satt och åt den i bilen innan vi såg den. Vi jagade bort den men dom kom tillbaka och då hoppade de in bak i bilen och snodde makaroner. Mamma försökte skrämma bort dom men dom bara väste tillbaka och jagade oss. Tyvärr var pappa ute och handlade så han kunde inte hjälpa till med att skrämma bort aporna. Vi sprang iväg men vi fick sen hjälp av ett par gubbar att jaga bort dom. Sen kom en tant och sköt med luftgevär mot aporna. Det var lite läskigt när aporna jagade oss. Nu stänger vi bilen ordentligt när det är apor i närheten för de är riktigt fräcka och snabba.

Tillbaka mot kusten och ett litet stopp i Addo Elephant park. Ytterligare en park med mycket buskar så det var svårt att se men det backade ut en elefant ur buskarna precis framför oss och sedan jagade den oss. Pappa fick snabbt i backen och vi fick backa tillbaka en bra bit innan elefanten gick in i buskarna igen. Vi campade vid stranden och såg då delfiner hoppa ute i havet på kvällen. Det började regna och blev en jättefin regnbåge.

Hemlängtan har slagit till lite nu, vi saknar er allihop där hemma. Vi vill också åka skidor och skridskor. Vi vill gå till skolan och dagis.

Ett stort steg, vi har kommit så långt söderut i Afrika man kan komma. Vid Cape Agulhas möter Indiska oceanen Atlanten. Vi klättrade upp i fyren och letade snäckor på stranden. Vid hamnen kunde man stå på en brygga och se stingrockor som simmade runt. De var enormt stora. Pappa sa att de tom var större än rumporna på tanterna på campingen.

Vi har nu åkt förbi Kapstaden och ned till Godahoppsudden. Där kunde man åka kabelbana upp till fyrtornet, så vi slapp gå. Här nere finns det också många pingviner. De är supersöta och några låg och ruvade. Vi såg också en precis nykläckt bebispingvin.

Vi vänder nu norrut och siktar på Namibia och Botswana innan vi kommer tillbaka till Kapstaden.