Split

Vi blev riktigt förvånade när vi lämnade motorvägen och styrde ned mot Split. Vi hade föreställt oss en liten mysig stad av modellen större fiskeby. Istället möts vi av en stor och grå betongmassa. Vi körde så fort vi kunde ur stan och slog oss istället ned på en camping 1,5 mil söder om Split. Efter vår Split-besvikelse funderade vi på vart alla turister åker. Det kan ju knappast vara Split? Öarna utanför är säkert jättefina så det kanske är dit vi/de slussas. Det får dock bli en annan gång för oss. Vi känner oss klart dåligt pålästa på de europeiska länderna. Mycket pga att vi har sett Europa till stor del som transit. Lite klantigt kan vi känna nu. Vi kommer ju ändå spendera 1 månad eller mer innan vi åker in i Syrien.

Till en helt annan grej som vi hade misstagit oss på, vägarna och framförallt motorvägarna. De är i de allra flesta fall otroligt fina. Till det så är det väldigt få motorvägstullar/betalstationer. Känns som Sverige ligger långt efter. Vårt tidvis bistra klimat kan i och för sig vara en orsak.

De första dagarna i Kroatien fick vi lite vädernojja. Som vi skrivit så regnade det otroligt mycket. Vi körde därför fort som bara den söderut till Split. Vad händer första morgonen i Split? Jo, det börjar regna. Just där och då så kändes det som vädret hade något personligt agg mot oss. Moa var dock den som tog tag i situationen och började dansa en soldans som hon lärt sig på dagis. Se bilden längre ned. Den tomma ölflaskan i förgrunden var min offergåva till vädergudarna.

Vi kommer nu hänga ett par dagar i Split tills några bildelar dyker upp på postkontoret i Split. Vi hade glömt beställa några prylar så det var bara att skicka efter de när vi var på rull.