Mot havet

Efter den tuffa vägen längs Lake Turkana hamnar vi på Jungle Junction, en camping i Nairobi med bilmekaniker på plats, där många overlanders samlas. Åter i en storstad, ett nödvendigt ont, vi åker till imigrationen för att bli leagal aliens, får bilen servad och matförrådet återfyllt.
Nairobi ligger på nästan 2000m höjd vilket får våra hjärnor att börja tänka klarare igen,

Nu kom första besöket hemifrån, Mattias pappa Olle, äntligen  semester, buffé, pool, TV, roomservice, schampo-tvål-sykit, vi utnyttjar allt!
Babyelefanter och mata giraffer i Nairobi……

På vägen till Mombasa besöker vi West Tsavo National Park, dyrt och den höga vegetationen gör att djuren är svår-spottade. Något uppgivna står där plötsligt en enorm elefant bara ett par meter ifrån oss och visar tydligt ”passa er”, äntligen tänker vi, några fler elefanter, giraffer, antiloper, zebror, fula storkar, krokodiler och ett vårtsvin på håll är vad vi får se, inte jätteimponerande men nice ändå.

Efter en dags bilåkande är vi vid havet igen, vit finkornig sand, lågvatten som gjorde att små pooler bildas och Rasmus och Molly kan plaska varsomhelst. Vi bor på Tiwi beach & Twiga lodge, ett otroligt lugnt och mysigt ställe och vi är inte många som delar på den stora stranden.
Bad, bad, bad, mycket mer orkar vi inte i den fuktiga värme som är.

Julafton, en tropisk sådan. Rasmus blir exalterad när tomten ätit upp gröten vi ställt utanför hotelldörren och lämnat julklapp till honom. Ostar, salami, oliver, baguetter och rött vin med svajjande palmer och glittrande månsken är väl inte så olik julen i svedala!

Efter fem beachdagar är det dax att ta sig till Nairobi och Jungle Junction igen. Olle  får några timmar på vår camping och en inblick i vår vardag innan han flyger hem. Vi är åter hemma i vårt tält, faktiskt skönt.

Tack Farfar för en härlig tid.

Det tar tre dagar att städa ur bilen och all sand vi släpat med oss sedan Lake Turkana. Lite olje byten och inhandlande av nyårsmat innan vi styr kosan mot Mount Kenya.