Lika och olika

Vi hade ett lite längre stopp i Swakopmund. Vi bodde på en fin lodge med sängar och egen trädgård. Vi hann åka ut med en båt och titta på pelikaner och sälar. Vi matad sälarna, de hoppade upp i båten. En säl hade ett litet sår på labben, vi tyckte lite synd om honom. Pelikanerna flög efter båten och vi kastade fisk till dem. Det var även delfiner som hoppade runt båten. De har en fin lekplats mitt i stan där vi åkte kana och gungade. Lite souvenir shopping hann vi med och ett besök på ett kristallgalleri. Där fanns det många glittrande stenar.

Dags å släppa “storstaden” och ut i öknen igen. Vi stannade vid ett stort berg som vi klättrade på, bredvid oss bodde det en tjej som vi lekte med hon var från Tyskland och på semester här. Det regnade på kvällen så på morgonen hittade vi en liten pool på berget som vi badade i.

Näst dag skulle bli en kort dag men det hade regnat så mycket att vi var tvungna att vända två gånger för vi kom inte över floden. På ett ställe passade vi på och bada lite medan mamma gjorde lunch, man måste ju svalka av sig ibland.

Långt norr ut i Namibia finns en stad som heter Opowo i det området bor det ett stamfolk som heter Himbafolket. Vi åkte ut till en av deras byar och såg hur de bodde och levde. De är mycket olika oss. De bär bara höftskynken och i håret har de som tofsar som är insmetade med fett och ockra färg. De smörjer in hela kroppen med rödfärg varje dag. Tjejerna tvättar sig aldrig utan de använder rök för att lukta gott. De har många kor och vi fick vara med när de mjölka. De här lever ett helt annat liv än vad vi gör men man såg de också inne i staden när man gick och handlade i affären.