Kuala Lumpur

Vi hade funderat en hel del kring om vi skulle åka till Thailand med vår 7 månader gamla dotter Frida.  Inte pga av hennes ålder utan för att det var så kort efter tsunamin. Tsunamin kom i julhelgen och vi skulle åka i februari så det var bara en och en halv månad efter. Det vi mest oroade oss över var eventuella sjukdomar som kunde ha blossat upp efter tsunamin. Tanken var att vi skulle ha börjat vår resa på västkusten men efter en del funderande så ändrade vi oss och började med östkusten först. Det var inte vår första gång i Thailand så landet kände vi väl till, vilket troligen var det som fick oss att åka. Resa hade vi gjort mycket förut men det var första gången med ett litet barn och som nybliven förälder så är man väl lite extra osäker på vad som funkar och inte funkar med barn och speciellt att resa med dem.

Vi bestämde oss som sagt för att åka och vår första anhalt blev Kuala Lumpur. Eftersom vi skulle vara i södra Thailand hela tiden så bestämde vi oss för att åka till Kuala Lumpur och därifrån till Koh Phangan via Phuket och Koh Samui. Malaysia Airlines hade samma år börjat flyga direkt från Stockholm till Kuala Lumpur, vilket var det som fick oss att välja att åka via Kuala Lumpur. Övrigt så tycker vi att Kuala Lumpur är en riktigt fin stad som är en hel del mindre än Bangkok, har inte lika mycket smog och är lättare att ta sig runt med barnvagn.

Flygresan till Kuala Lumpur tar 1-2 timmar längre än till Bangkok men vi kände att det kunde vara ok. Det vi hade oroat oss mest för var att Frida skulle få tokspel på flyget och skrika i 12 timmar. Som tur var så besannades inte våra farhågor utan hon var jättesnäll och sov mest hela vägen. Personalen på flyget var också jättesnälla och vi fick blöjjor, barnmat och allt annat upptänkligt som vi kunde tänkas behöva.

I Kuala Lumpur(KL) bodde vi på ett fyrstjärnígt hotell som heter Dorsett Regency och ligger riktigt centralt. Är det något som är riktigt billigt i KL så är det att bo på hotell. Vi betalade ca 400 kr per rum och natt och för det får man riktigt bra standard. Vi kan klart rekommendera Dorsett Regency då det ligger centralt, är rent och fräscht, bra service och inte riktigt lika dyrt som de femstjärniga hotellen som ligger bredvid. Ett tips är att boka hotell via http://www.latestays.com/ som brukar ha bra priser. Dubbelkolla dock hotellens egna hemsidor efter bättre priser innan ni bokar.

Vi tycker att KL är en riktigt trevlig stad med bra shopping, både elektronik och kläder. KL är ganska litet, i alla fall om man jämför med Bangkok, så man kan ta sig runt ganska bra till fots. Det är renare och fräschare luft än i bangkok vilket är trevligt. Speciellt om man drar runt på en barnvagn. Om du inte vill gå så finns buss, skytrain och naturligtvis billig taxi att tillgå. Den mesta och bästa shoppingen hittar du i området som kallas the golden triangle. Saker man inte får missa är bland annat bergochdalbanan i Times Square (ett gigantiskt shoppingkomplex).

Det vi dock ska säga i ärlighetens namn är att vi aldrig har haft bra väder när vi varit i KL. Det har antingen regnat eller varit jordbävning (kanske inte kan räknas till väder men…). Vi har varit där i februari och april och det kanske är regnperiod där då. Vi har faktiskt aldrig kollat men det borde det vara för det har regnat i princip varje dag vi varit där.