Krabi – Rai Ley beach

Efter Koh Phangan så tog vi flyget från Koh Samui till Krabi för att ta oss vidare mot Rai Ley Beach. Från Koh Samui så flyger Bangkok Airways till en mängd destinationer i Thailand. Bangkok Airways äger ett par flygplatser inom Thailand bland annat den på Koh Samui och den i Trat (Koh Chang). Detta gör att de har monopol på resorna till och från dessa flygplatser och kan ta betalt därefter. Det är inga jättepriser men räkna med 700kr enkel till Bangkok från Koh Samui. Det är dock ganska smidigt att kunna ta flyget och slippa båt och buss när man reser med småbarn.

Från flygplatsen i Krabi så tog vi en taxi till Ao Nang för att sedan ta en kort tur med longtailbåt till Rai Ley Beach. Det var hyfsat vågigt när vi åkte över så det stänkte in en jäkla massa vatten. Väl på plats så började vi leta hotell på stört. På ett par år hade det hänt en hel del på Rai Ley i alla fall vad gällde byggande och priser på boende. Det byggdes överallt och att hitta ett boende i ett vettigt prisläge nära stranden var helt omöjligt. Det är ganska skönt att ha en bunge precis vid stranden så man slipper springa allt för långt när man glömt hinkar och spadar etc. Boendet nära stranden var dock som sagt riktigt dyrt 1800THB och uppåt. Det fanns dock riktigt fint och billigt boende en bit innåt landet. Vi hyrde en bunge ett hundratal meter från stranden som var helt ok men ganska dyr. Vi såg inte så många spår efter tsunamin. Vi trodde att mer skulle vara förstört men det enda vi såg var några betongfundament som hade gått sönder men i övrigt verkade de materiella skadorna inte vara så stora samt att det var fullt med folk så det verkade inte som tsunamin avskräckt i den omfattning som vi hade trott.

Pga prisläget så bestämde vi oss för att så snabbt som möjligt dra till Koh Lanta. Sagt och gjort vi bokade en båt till dagen efter. Båten tog 3 timmar till norra delen av Koh Lanta.