Koh Tao till Bangkok

De sista dagarna på Koh Tao gjorde vi utflykter till några mindre stränder. På Jensom beach var det fullt av glupska, ivrigt väntande fiskar. Det gick att köpa fiskkäk i strandbaren och sedan var det bara att sätta igång och mata. Vattnet kokade av alla fiskar som slogs om käket. Omåttligt roligt tyckte Frida som dock inte riktigt vågade sig ibland alla fiskar. Moa fattade inte ju inte så mycket så hon njöt i fulla drag när vi sänkte ned henne i fisksoppan. Dagen efter stack vi till shark beach som, just det, var ganska välbesökt av revhajar. Vi såg bara en liten stackare när vi var där. Frida fick vi dock inte i vattnet, inte ens efter att ha försäkrat henne om att hajar inte har tänder. Hon har väl kollat för mycket på Hitta Nemo för att gå på våra förhandlingstekniska finter.

Trots att Koh Tao hade blivit riktigt hårt exploaterat så tyckte vi om ön. De 5 sista dagarna bodde vi på ett ställe som heter Sunset Buri Resort. Det kan vi varmt rekommendera, den ligger mitt på standen och har nära upp till bygatan med barer och shopping. En AC bunge gick på 1300 THB och de tog inte extra betalt för madrassen på golvet, vilket var helt ok om man jämför med de andra ställena. Stället hade pool som Frida älskade att bada i. Det kändes schysst att lyxa till det de sista dagarna. Som grädden på moset var personalen riktigt trevlig

Resan till Bangkok fick bli med buss istället för tåg. Thailändarna hade något sort lov, IGEN, så tåget var fullbokat. Thailändarna verkar ju till och med vara mer arbetsskygga än vi svenskar, i alla fall om man ser till hur ofta de har helgdagar. Bussturen funkade över all förväntan. Både Frida och Moa sov i alla fall halva bussresan och när de var vakna så var de som små änglar. Nästan så man undrade om någon gett dem något olagligtJ Väl i Bangkok blir det nu shopping ett par dagar innan vi tar oss hem. Vi hade tänkt bo vid Siam center men hotellen var för dyra för vår smak så vi bokade in oss på Buddy Lodge på Khao San Rd igen. Inget vi ångrade så här i efterhand eftersom det mesta finns att köpa i området kring Khao San Rd (i och för sig mest skräp, men i alla fall!). Om någon dag åker vi hem till Sverige igen och då var det helt klart slut för den här gången. Det har varit två lärorika månader som man i vissa stunder helt ville slippa men för det mesta tyckte var riktigt sköna.