Koh Phangan – del 5

Att handla med barn borde man vid det här laget ha lärt sig att det inte går helt smärtfritt. Vi stack till Haad Rin för lite shopping. Båten tog ungefär 1 timme och var en trevlig tur då man fick se ön från sjösidan. Koh Phangan har en dramatisk kust med mycket klippor och fina små stränder mellan. Som sagt blev det inte så mycket shopping men lite småsaker och det var skönt att komma bort från stranden en stund. Dessutom har det faktiskt inte vart klockrent väder i några dagar. Det är lite molnigt och har börjat blåsa, igår kom det faktiskt några droppar regn. Men jag tycker faktiskt det är ganska skönt. Med vinden kom också vågorna vilket blev en ny erfarenhet för Frida när hon badar. Lite läskigt men det går bra. Tur att vi har hunnit bada och få lite vattenvana annars hade det nog varit ett annat liv i skällan.

Nu när farmor är här så försöker Pekka och jag ge oss ut på lite turer alldeles ensamma, Det är jätteskönt. Bara att få sitta ned och ta en öl på en bar, vilken lyx. Idag tog vi moppen och skulle kolla in ett lyxigt resort som vi ser ligger på den andra stranden. Men vi körde fel och sen hade vi knappt någon soppa (Pekka gnällde om att den drog så mycket när man var två, påstår han att jag är tjock?! )  Sen när handbromsen hoppade loss var vi tvungna att vända hem. Vi får göra ett nytt försök i morgon. Vägarna här är inte att leka med så jag fick gå av på flera ställen och gå både uppför och nedför vissa backar (Endast för att hon behöver lite träning, Pekkas anm.). Men det är fantastiskt vackert med all grönska. Det mesta på Koh Phangan kretsar naturligtvis kring stränderna. Det inre av ön är dock i stort sett bara oförstörd regnskog. Om man skulle orka så finns det en hel del riktigt fina leder från någon till ett par kilometer.  Ön är inte så stor så de flesta leder går man på ett par timmar.

Det funkar annars riktigt bra med Frida och Moa. Frida har riktigt roligt med Lova och de har gaddat ihop sig mot oss fullt ut. De kaxar upp sig som aldrig förr och det kan ju göra en vansinnig. Men det är riktigt roligt att se att de njuter av tillvaron. Moa trivs också som fisken i vattnet. De sista dagarna har det dock varit lite grinigt för det har kommit en ny tand. Sedan vi kom till Thailand så har Moa fått 4 tänder. Det har inte varit någon jättegrej. Visst har hon fått lite feber och varit lite grinig men det har gått över på någon dag.