Koh Phangan – del 4

Anja dök in med buller och bång. Största delen av hennes resa hade gått som på räls men den sista båtfärden blev ingen höjdare. Hon tog båt från Haad Rin den sista biten till Thong Nai Pan men råkade snubbla på longtailbåten så hon slog i huvudet och fick ett litet sår. Det var ingen större fara men det blödde hyfsat mycket. Dagen efter var det full fart igen och det känns roligt och skönt att Anja har kommit och kan bl.a. hjälpa till i dagiset som tagit form. Nu har vi 6st ungar som kryper och springer runt våra bungar. Som vanligt så är allt frid och fröjd den ena sekunden till att nästa sekund blir storskaligt krig för att snabbt som ögat återgå till fred igen.

Jag (Pekka) hyrde en moppe och körde till västkusten för att kolla in Haad Yao, Haad Salad m.fl innan vi rör på oss igen.  Troligen kommer vi att byta till Haad Yao inom någon vecka. Det är annars överhängande risk för lappsjuka nu när vi redan har varit här på Tong Nai Pan Yai i nästan 3 veckor. Det tråkiga är dock att det blir svårt att hitta något som matchar läget vi har nu. I alla fall inte för samma pris. Det har byggts utav bara h-vete på Haad Yao sen vi var där sist för 2 år sedan. Inte bara negativt utan det har kommit en hel del riktigt fina nya bungar som inte verkar vara allt för dyra. Problemen med nytillskotten är att de ligger en bit upp från stranden. Med barn och barnvagn är det lite halvruttet att knalla i trappor så de alternativen får vi vänta med.

Imorgon sticker vi till Haad Rin för att shoppa loss lite. Det går en båt härifrån till Haad Rin och vidare till Koh Samui. Den tänkte vi ta så man slipper sitta och skumpa bil över hela ön. Vi försöker även haffa båten på vägen tillbaka från Koh Samui. Troligen vänder den bara i Koh Samui så vi får inte så många timmar på oss att vara i Haad Rin. Vilket kanske bara är bäst för plånböckerna. Som tur är så slutade Full moon för ett par dagar sedan så de flesta har åkt hem. Det borde alltså vara hyfsat lugnt. Att Full moon precis har varit märker man på de flesta stränder. Här på Tong Nai Pan Yai så har det blivit mycket färre folk. Ska man på Full moon så funkar det i stort sett att bo på vilken strand som helst. För att inte avbefolka de flesta stränder vid tiden för Full moon så går det taxi från och till Haad Rin från i stort sett varje strand och Koh Samui hela natten.

Frida och Moa har verkligen lyckats komma in i lunket. Visst blir det en del gnäll ibland men det är ingenting mot vad det var då vi kom till Koh Phangan. Det gör också att vi ogärna byter ställe om vi inte hittar något som nästan är likvärdigt eller har något som inte nuvarande ställe har. Vi kommer i och för sig bara röra oss inom Koh Phangan så resan blir inte så lång men det kan naturligtvis ändå kännas knasigt för Frida att komma till något nytt ställe oavsett reslängd.