Koh Phangan – del 3

Det blev lite si och så med nattsömnen i natt för det var bröllop på stranden och de poppade på ganska rejält. Att bara höra basljudet och inte vara bjuden på festen är himla trist. Det är nog bara här man kan ställa upp världens högtalare och ha en privat fest där man stör ett hundratal gäster på som bor på ställena runt omkring

Frida har vänt helt om efter att framförallt Lova har kommit. Frida har fått en lekkamrat som är två år äldre som hon ser upp till. De har busat runt hela dagen både i bungalowen och i vattnet. Vid lågvatten blir stranden väldigt platt med bara någon cm vatten på och där trivs Moa och sin nya kompis Jack som fiskar i vattnet. De kryper runt så det stänker om händerna. Moa blev dock lite kaxig och gav sig ut på lite för djupt vatten vilket resulterade i vatten ovanför huvudet. Mamma kom snabbt (2-4 minuter minst, Pekkas anm.) till undsättning och snart var man glad igen.

I dag la fiskare ut stora nät här inne på stranden och då börjar man genast förstå att det är mer fiskar nära stranden än vad man tror. Uhhh jag är inte så förtjust i när man har fiskar runt benen som nafsar en i tårna. Det funkar bra när man snorklar för då ser man fiskarna men inte när man går på botten inne vid stranden.

Katarina, jag, Frida och Lova gick och letade upp de små söta minigrisarna som finns på resortet bredvid oss, då fick vi två nappflaskor så vi kunde mat. De var hur gulliga som helst när de stod och lapa i sig mjölken från flaskorna man få dock vara lite försiktig för det var en liten tjej som blev biten häromdagen och det vill man inte. Hon blir fullpumpad med rabiessprutor, det krävs visst 5st på 8 dagar.

Ojojoj idag har det varit en händelse rik dag Vi har hittat ett bageri som hade mycket goda brownies och banansockerkaka vilket resulterade i att vi hade en fest för Moa och att hon fått tand nr3 med kakor och saft på stranden. Mycket gott var det. Få se vad vi hittar på nästa gång, någon anledning måste man ju ha.

Sen beslutade vi oss för att göra en gemensam middag alla tre familjer som vi umgås med här. Det blev en nätt samling människor typ 7 vuxna och 6 barn. Vi hade ett tips från David om en schysst mexikansk restaurang på den andra stranden,så vi tog en taxi över dit allihopa. Nu börjar cirkusen. Vi dundrar in på restaurangen som var helt tom och inte en kotte syntes till men den var rätt mysig och man kunde sitta som i små bambuhus. Lite stoj och stim blir det ju lätt med alla dessa barn men vi tyckte ändå att det var under kontroll. Vilket sen visar sig att hon som äger restaurangen inte tycker. Vi sitter typ i 20 minuter innan vi får beställa. Vi har då försökt påkalla någonsorts uppmärksamhet några gånger men inget händer. Damen gilder sen upp och säger utan någon förvarning att tabletterna som låg på bordet var mycket dyra och de fick man inte leka med och om vi skulle ha sönder någonting fick vi betala det. Jag blev otroligt irriterade på hennes bitchiga attetyd. Okej jag vet att vi röjde lite men man kan väl komma fram och påpeka det lite fint och isåfall hjälpa oss att plocka bort vissa saker från borden, vilket vi redan hade gjort. Vi ber sen om att få separata notor men det gick inte för det var så besvärligt för henne??? En sked åker i golvet och hon plockar upp den barskt och säger till att man blablabal. Det var ju bara en sked och den kan inte gå sönder. Vi gjorde sen det enda rätta och drog från stället. Tjejjen som hade stället blev toksur vilket gjorde oss lite nöjdare. Därefter gick vi ner till stranden och hittade ett riktigt trevligt ställe där de fattade vad service är.