Koh Phangan – del 2

Jag (Pekka) trodde aldrig att jag ens skulle snudda vid att bli religiös. Men nu har det varit nära ett par dagar. Frida har fått ungen i filmen Exorcisten att framstå som Laura i Lilla huset på prairien. Jag vet inte vem eller vad man skall skylla på, föräldrarna, djävulen, den ökända trotsåldern eller alltihop. Hon gnäller, bråkar, och djävlas på alla tänkbara och otänkbara sätt. Vi försöker med alla upptänkliga kombinationer av hot och mutor men någon mirakelkur verkar vara långt borta.

Vi har inte rest så värst mycket men jag tror ändå att resandet har påverkat Frida en hel del. För varje dag som går så blir det bättre och bättre vilket borde ha att göra med att hon känner sig mer och mer hemmastadd. Det är inte så konstigt om det känns skrämmande för en 2 åring att komma till helt nya platser med nya människor. Det tar säkert ett tag innan hon känner sig helt trygg i omgivningarna. Vi kommer att stanna på Koh Phangan minst 3 veckor inte minst p.g.a. att Frida skall få en chans att ”landa”. Moa är så pass liten ännu så för henne verkar det inte spela någon roll om hon är på Antarktis, hemma eller i Thailand. Hon är glad mest hela tiden och käkar som en häst. Vi tog med en stavmixer för att kunna finfördela maten till Moa. Vi har inte behövt använda den en enda gång, hon får i sig det mesta ändå. Kött behöver vi finfördela något men övrigt knaprar hon i sig själv med sina två tänder.

När vi äter så brukar vi beställa in en extraportion som Frida och Moa kan dela på. Det brukar sluta med att alla käkar från allas tallrikar. Den stora utmaningen är att se till att Frida och Moa inte river hela restaurangen. Både Frida och Moa har en förkärlek för de små toapappersliknande servetterna som finns på alla thaihak. Så fort de får syn på dem så är det mållåsning och sedan ska de spridas ut över hela restaurangen. Det gäller att vara riktigt snabb för annars är man klar tvåa och man får stå där och skämmas. Vi har dock lyckats få Frida att behålla underbyxorna på. Den första veckan envisades hon med att ta av dem stup i kvarten. Ok att springa omkring naken på stranden men att göra det på en restaurang är kanske inte helt lämpligt.