Koh Lipe – del 5

Det är bara att konstatera att nyårsfiranden skiljer sig mellan olika länder. Det kinesiska nyåret vart lite av ett antiklimax. Visst kom det mycket folk men något vidare party blev det inte. Det brändes av ett par thailändska motsvarigheter till Hanssons himmlaspel men mycket mer blev det inte. På ”vårt” bungeställe så satte de upp ett bord med offergåvor, kyckling, äpplen, sprit och en massa annan mat. Till vår förskräckelse fick Frida och Theo fick genast upp ögonen för käket. Det må vara hänt att ungarna pajjar en och annan blomma men att de börjar förstöra religiösa offergåvor är lite väl. Thailändarna hade väl inte skjutit oss men en flaska mekong i bakhuvudet hade väl inte varit helt otroligt. Vi hade dock en jäkla koll på ungarna så ingenting hände. Thailändarna var förutseende och gav Frida och Theo varsitt äpple så de skulle hålla sina kladdiga fingrar ifrån offergåvorna. Jag funderade över vad som kunde hänt om vi hade varit i Irak eller Afghanistan och börjat trascha gudagåvor. Offentlig stening eller hängning hade väl antagligen varit milda straff.

Lenas föräldrar Björn och Elisabet har varit här på Lipe i nästan en vecka. Vi sticker tillsammans den 21/2 till fastlandet där vi skiljs åt. Björn och Elisabet ska upp till Koh Chang medan vi sticker till Koh Phangan. Vi har bokat en taxi som tar oss från Pak Bara till Don Sak (hamnstaden där båtarna till Koh Samui och Koh Phangan går ifrån). Vi får punga ut med 4000THB för taxiresan som tar ca: 5 timmar. Att ta minibuss skulle ju kunna vara ett alternativ men det skulle gå på minst 2000 – 3000THB beroende på hur många säten vi skulle behöva betala för. Minibussarna lastar dåligt så för att få in barnvagnarna så skulle vi behöva köpa biljetter för något eller några extrasäten. Att ha en egen taxi känns då ganska schysst eftersom vi då kan stanna var vi vill för kiss och cola pauser. Att ta tåg är inte heller någon option eftersom tåget både från Trang och från Hat Yai skulle komma till Surat Thani mitt i natten. Vi kommer troligen hinna med 17:30 färjan till Koh Phangan. Färjan tar ca 3timmar så vi kommer till Koh Phangan ganska sent och får kanskke kvarta på något hotell i Thon Sala.

Idag den 20/2 dök våra grannar David, Katarina, Lova och Jack upp på Koh Lipe. De kommer stanna någon vecka och sedan sluter vi säkert upp igen på Koh Phangan. Lova är 2 år äldre än Frida m en de leker tillsammans utan allt för mycket gnäll. Frida och Theo blev kanske inte de bästa vänner. Det känns som att ett jordklot är för litet för två barn i trotsåldern. Varje unge äger ju allting från minsta gruskorn till alla stjärnor i universum och vill absolut inte dela med sig. Har man två stycken ungar med den inställningen så är det inte så konstigt om det inte blir konflikter jämt och ständigt. Lova är dock äldre än Frida så Frida ser säkerligen upp till henne och det gör att det inte blir så mycket skrik och gnäll från Fridas sida.