Koh Lipe – del 2

I dag tog vi oss en liten utflykt på ön. Vi  packade ihop en väska och fram med selen till Moa för att ta vagnen är inte att tänka på. Sen promenerade vi över ön till en annan liten strand. Där var vi alldeles ensamna förutom han som har en liten bar där. Vi gled i bikinin och gick ut i vattnet som är helt klart och turkost. Eftersom revet ligger nära stranden, kunde vi se alla fantastiska fiskar som är randiga, prickiga, blåa, gula mm runt fötterna på oss. Som att titta ned i ett akvarium. Frida var dock inte lika förtjust men hon vänjer sig. Vi fortsatten till ytterligare en strand där Elli och co sammanstrålade.

Efter en lunch i skuggan la vi oss på stranden. Moa och Jonathan blir genast offer för de thailändska tjejerna som vill bära dem men Moa är inte lika pigg på det och grinar ganska snabbt. Då får man snabbt tillbaka henne. Moa vill inte somna på stranden så Pekka går hem med henne så hon kan sova hemma. Frida och jag stannade kvar och lekte vidare. Mitt på dagen tar vi oss hemmåt för att vila i bungen när det är som varmast. Frida tycker det är spännande att gå genom skogen tillbaka till vår strand. Vi softar ned lite och går sen ut och badar lite till på eftermiddagen.

Äntligen börjar vi få lite rutiner och komma in i reselunken. I dag la vi om taktiken med maten för barnen och åt mycket tidigare så vi slapp vara den där hemska barnfamiljen som sätter sig på restaurangen och barnen bara skriker och härjar runt borden. Nu hade vi middagen avklarad tidigt och sen gick vi en sväng på ön och kollade in vad man kunde shoppa. Frida fick ett litet armband och  vi åt några fritterade degklumpar som var oväntat goda. Sen avslutade vi dagen på beachen med en dricka i solnedgången. Hem och lägga ungarna så vi kan få en lung stund på verandan och ladda batterierna till imorgon. Nu sover vi alla i en stor säng och det funkar jättebra. Just nu ligger Moa och har armen över Frida de har riktigt gossat in sig. Barnen är söta när det sover!