Grottor och lianer i Sydafrika

Många roliga och spännande saker finns det här att göra. Vi har varit vid Storms river där åkte jag (Frida) och mamma ut med en ribbåt på havet i full fart och sedan upp för Storms river. Vi såg utter, fladdermöss, rockor på färden och en ovanlig rosa blomma som hette Knysna flower. Det var störthäftigt. Vi gick även efter stranden och över en lång hängbro över floden.

Vi åkte förbi världens högsta bungyjump men vi får nog vänta några år innan vi får hoppa men det såg väldigt häftigt ut.

Vi var i en park där vi såg både leopard och gepard. Även andra fina katter. Leoparden hoppade upp på gallret där vi stod för Frida stoppade sin kamera mot gallret. Firda blev jätterädd och trillade på rumpan. Tur att det var ett galler i mellan annars hade hon blivit mellanmål till kissekatten.

Vidare längst kusten kom vi till Widerness nationalpark. Där hyrde vi kanot och paddlade först upp för en flod och sen gick vi till ett vattenfall. Där badade vi och hade picknick innan vi gick ned igen och paddlade hem. Det var spännande och roligt att paddla. Häftig regnskog med massa lianer.

Nu har vi lämnat kusten för en liten stund och åkt till Cango Caves. Det är en av värden största grottor. Vi gick äventyrsturen i grottan och vi fick krypa och åla oss genom berget. Det var lite halt på stenarna men massa fina stenformationer.  Spännande och lite läskigt.