Åsnor och kossor

I Luxor fanns det mer ruiner, vi bodde på en camping med pool fast den var rätt så kall. Till stan åkte vi häst och vagn. En kväll kom det en tjej och dansa magdans och en kille som hade en kobra med sig.

Vi har åkt båt på nilen från Egypten in i Sudan. Det var en ganska smutsig färjan men vi hade en egen hytt i alla fall. Det tog ett dygn att åka så vi sov på båten. Vi såg pelikaner från båten och vi satt uppe på däck när solen gick ned och drack läsk och pappa sin sista öl på länge. Om pappa skulle dricka öl i Sudan skulle en elak gubbe komma och piska honom hela sju gånger fick vi lära oss.

I Sudan har vi campat ute i öknen, det har varit superhärligt. Vi är fyra bilar och tre fyrhjulingar som åker tillsammans. Vi har fått åka fyrhjulingar över sandynorna och det var superroligt. Vi vill göra det mer! En dag när vi åt frukost kom det förbi en hel karavan med dromedarer precis bredvid vår bil. Vi har nu fått börja äta malariamedicin för nu finns det malariamyggor som kan sticka oss.

Etiopien blev nästan land som vi åkte in i. Här har det blivit lite bergigare och har varit ganska kallt. På vägarna har vi sett minst 1000 åsnor och kossor, de står ivägen hela tiden så pappa måste väja för dem. Det finns också mer små djur här, vi måste skaka skorna för det kan finnas skorpioner.

Så fort vi stannar för att äta eller kissa kommer det barn springande. De är nyfikna på oss och står och tittar på det vi gör. Vi har delat ut pennor och ballonger. Det är lite jobbigt när de alltid stirrar och vill ta på oss.

Vi längtar till “riktiga afrika” där alla djuren bor.

Fler bilder kommer senare, internet är inte så snabbt i Ethiopien.